City of Bones - Csontváros szerepjáték

Cassandra Clare Végzet Ereklyéi c. könyvsorozatán alapuló szerepjáték.
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Világleírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Clary Fray

Clary Fray
~admin~

~admin~


Világleírás Empty
TémanyitásTárgy: Világleírás   Világleírás Icon_minitimeVas. Szept. 11, 2011 4:02 am


FONTOS! FONTOS! FONTOS!


Mivel Cassandra Clare történetén alapul a szerepjáték érdemes tudni, hogy mi hogyan van a Végzet Ereklyéi sorozatban ( illetve majd az azt követő későbbi részekben, melyek még nem jelentek meg). Érdemes elolvasni az összes megjelent könyvet, a világ kitűnő ismeretéhez, de csupán az első kötet, a Csontváros elolvasása is elegendő a játékhoz. Aki nem ismeri a könyveket, annak a gyorstalpaló kötelező!

Aki könyvbéli karaktert hoz annak szigorúan igazodnia kell ehhez a világhoz és karaktere könyvben leírt jelleméhez!

Történetünk 2007 augusztus elején kezdődik, még az első könyv eseményei előtt!


Gyorstalpaló - vagyis amit tudni kell


Ezen részt nem kötelező elolvasnod, amennyiben úgy érzed, hogy elegendő ismereted van a könyvről és annak világáról!

001: A történet egy természetfeletti konfliktust követ nyomon Az Árnyvadászok és az Alvilágiak közt. A fajok ismerete - legalábbis a saját karaktered fajának ismerete - elengedhetetlen a pontos játékhoz!

002: A történet napjaink New York-jában játszódik, illetve Idris-ben, az Árnyvadászok hazájában, mely Európában, valahol Németország és Franciaország közt található. Ide nem léphetnek be halandók, és tornyai védik az alvilági erőkkel szemben.

003: A természetfölötti világ rejtve van a halandók, azaz mondénok elől, ám erős koncentrálás hatására bármelyik ember képes látni ennek a világnak a dolgait, s egy idő után már megerőltetés sem szükséges.

További információk a Fajleírásoknál!

Mik is azok a Végzet Ereklyéi?

Három tárgy, melyeket a legenda szerint Raziel angyal adott az első Árnyvadásznak: A Végzet Kelyhe, a Végzet Kardja és a Végzet Tükre.

A Kehely


Státusza :: megsemmisült/eltűnt
Kinézete :: A Kehely aranyból készült, kisebb napokból álló mintákat véstek rá, és rubintokkal ékesítették. Mérete egy borospohárnyi.
Története :: A Végzet Kelyhe, azaz az Angyal Kelyhe segítségével születtek az első Árnyvadászok. Raziel angyal ebbe keverte a saját vérét és egy emberét, majd azon halandók, akik ezt megitták, Árnyvadásszá váltak. Az Angyalvér pedig generációról generációra továbbszáll. A Kelyhet akkor használták, mikor “kifogyóban” voltak az Árnyvadászok, és újakat szerettek volna “kreálni”.
Igazából a Kehely csak gyerekeken működik. Felnőttek esetén vagy nem lesz teljes az “átalakulás” vagy akár bele is halhatnak. Mióta kiderült, hogy nem minden ember alkalmas arra, hogy Nephilim legyen, mert nem élték túl a procedúrát szigorúan választják ki a jelölteket. Megfelelő testi erővel kell rendelkezniük és sok teszten kell átmenniük, melyekkel Valentine egyáltalán nem is tödőik, miközben meg akarja kaparintani magának a Kelyhet.
A Felkelés után mindenki úgy hiszi, hogy a Végzet Kelyhe elégett Valentine-nal és a családjával együtt, miután azt ellopta a Klávétól. Valóságban a felesége, Jocelyn ellopta a Kelyhet, és megszökött. Meg biztonságba helyezze egy maga által festett kártypakli egyikébe belefestette(!) egy rúna segítségével. A kártyapaklit Madame Dorothea-nak, a Látó szomszédasszonynak adta ajándékként.
Tudomásunk szerint a Kelyhet a “Kehely Ásza” nevű kártyából visszahozni csak Jocelyn vagy lánya, Clary lenne képes.


A kard

Státusza :: a Néma testvérek őrzik a Néma városban
Kinézete :: hatalmas ezüst kard, mely markolatán széttárt szárnyak láthatók
Története :: Másnéven a Lélekkard, Maellartach avagy az Angyal bárdja volt az Angyal második ajándéka az Árnyvadászoknak. Lélekkardként a mindenkori Inkvizítos használhaja, hogy megállapítja az adott Árnyvadász hazudik-e vagy sem.

A tükör


Státusza :: nem tudni, mi az egyáltalán
Kinézete :: senki sem tudja, hogyan néz ki, mert azt sem tudják mi az (valójában egy teljesen átlagos tónak tűnik)
Története :: A legrejtélyesebb az ereklyék közül, mert még nem sikerült megfejteni, hogy mi ez. A Raziel-t és az első Nephilim-et ábrázoló festményeken általában csak annyi látszik, hogy az Angyal kiemelkedik egy tóbol egyik kezében a Kehellyel, másikban a karddal.
Igazából a tükör maga a tó, mely Idris-ben található és a Lyn-tó névre hallgat. A tündér mondák nevezik az Álmok tavának és az Álmok tökrének is. Az Árnyvadászok úgy tartják, hogy a tó átkozott, ezért meg sem fordul a fejükben, hogy ez lenne az egyik ereklye. Ugyanis a tó vize mérgező az Árnyvadászokra nézve, azonban semmilyen hatással sincsen az Alvilágiakra. A tündérek azt állítják, hogy a tó vizéből kortyolva valódi látomásaik támadnak, míg egy Nephilim-nek lázálmokat, hallucinációkat ad akár egy korty is, megőrjítve őket.

A rituálé


Ha valakinek birtokában van mind a három ereklye, akkor egy rituálé elvégzése után megidézheti Raziel angyalt, akinek kötelessége teljesíteni egy kívánságát. A rituálé helyszíne a Lyn-tó kell, hogy legyen, és teljességéhez a Végzet Kardját négyszer fel kell izzítani majd lehűteni egy-egy alvilági “gyermek” vérében: egy Éjszaka gyermekéében, egy Hold gyermekéében, egy Lilith gyermekéében és egy féjgyermekében.

Hát ki ne akarná megszerezni magának ezeket az ereklyéket, hogy aztán maga az Angyal teljesítse kívánságát? Persze, bolond lennél utánuk futni, ha megsemmisültnek hinnéd az egyiket!
De Valentine már javában készülődik…

Te készen állsz a harcra?
Vissza az elejére Go down
http://cityofbones.secrets-stories.com
 

Világleírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
City of Bones - Csontváros szerepjáték :: Leszállni az éjbe :: Beavatás-