City of Bones - Csontváros szerepjáték

Cassandra Clare Végzet Ereklyéi c. könyvsorozatán alapuló szerepjáték.
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Fajleírások

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Clary Fray

Clary Fray
~admin~

~admin~


Fajleírások Empty
TémanyitásTárgy: Fajleírások   Fajleírások Icon_minitimeVas. Szept. 11, 2011 5:08 am

EmberekA hétköznapi embereket mondénoknak vagy mondiknak is nevezik. Ők nem veszik észre az Árnyvadász/Démon-világot. Azokat az embereket, akik mégis látják ezeket a lényeket, rendelkeznek a Látás képességével. Nem tudni miért, de vannak halandók, akik átlátnak az álcázáson.
Az emberek vámpírrá illetve farkasemberré változhatnak harapás által, illetve a Végzet Kelyhe Nephilim-mé teheti őket (De mivel az elveszett, nincsen rá túl sok esély). Ha egy halandón rúnákat használnak, azok megsebzik, és egy idő után beleőrül a fájdalomba. Kötődni kezd ahhoz, aki megjelölte, és rövid hátralévő életében vakon követi annak a parancsait. Így válik Elhagyatottá. Hasonlóképpen működik, hogyha egy vámpírral cserél vért. Kötődni kezd ahhoz a vámpírhoz, amelyiktől vért kapott, és hűséges lesz hozzá, emberrabszolgaként (~ élő vérbank) bármit megtesz, amit tőle kér a “gazdája”. Ha egy ember vagy Árnyvadász akaratán kívül vért kapott, szenteltvízzel ki lehet belőle hajtani, így megakadályozva a kötődést. A szenteltvíz azonban kiéget mindent, ami benne van, tehát megesik, hogy nem csak vért köpnek fel e folyamat során az áldozatok, akiknek amúgy forró a testük, mintha lázasak lennének, ugyanis a szervezetük harcol a vámíprvér ellen.


Árnyvadászok


Az Árnyvadászok angyalvérű emberek.
Fajuk ezer éve született, mikor Raziel angyal megosztotta a vérét az első Árnyvadásszal, Jonathan-nal. A feladatuk, hogy megőrizzék a békét az Alvilágiak, démonok és emberek közt. “Kormányuk” a Klávé, mely a Szürke Könyv – mely eltűnt az idők során - szabályait követi – elméletben.
Titkos városuk, Alicante, mely szent városukban Idris-ben található.
Az Árnyvadászok rúnákkal jelölik meg a testüket, ezek teszik őket erősebbé, mint a normális embereket. A szívükhöz legközelebbi rúna, mindennek a központja. Ha egy rúnát elhasználtak, akkor helyén egy forradás, seb marad. Különféle képességeket kaphatnak rúnák által, van olyan is, amely elrejti őket az egyszerű mondénok, tudatlan emberek elől. Ha emberre rajzolnak rúnát, az megöli őket, mert túl gyengék. Rúnát irónnal lehet rajzolni, ami hosszúkás, vastag szárú tollra emlékeztető eszköz.
Másik nagyon hasznos eszközük a szenzor. Ez első ránézésre telefonnak tűnhet, ám valójában “démoni rövidhullámokat” érzékel, azaz jelzi, hogy milyen erős a démoni aktivitás a közelben.
Az Árnyvadászokat démonok ellen képzik ki gyermekkoruktól fogva. A démonok interdimenzionális lények, amelyet egyik világból a másikba költöznek, és mindent elpusztítanak maguk után. A legtöbb démon mérgező, a károsodást csak gyógyító rúnával (iratze) lehet helyrehozni. Ez egy ötágú csillag alakú állandó rúna, mely két szára nincsen összekötve. Ha ezt a hiányzó vonalat behúzzák irónnal, a rúna aktiválódik.
Többféle módon lehet megölni démonokat, de mindre csak a napfény és a szeráfpenge végzetes. Némelyik démon nyomot hagy maga után, miután elpusztult pl. hamut, port, gennyet, de van amelyik csak úgy eltűnik. Az Elhagyatottak hullái nem tűnnek el, mert nem démonok, bár vagy magasabb rendű demon irányítja őket vagy boszorkánymester.
A démonok közt hierarchia áll fenn: vannak a Nagyobb démonok, amelyek tényleg olyanok, mint amilyennek egy gonosz démonnak lennie kell: önálló gondolkodásúak, egyesek igen éles eszűek, nagy hatalmúak, testfelépítésük alapján jóval nagyobbak az átlagnál, és rendszerint különleges képességgel rendelkeznek. Ilyen például Abbadon vagy Agramon. Ezutóbbi képes meglátni mások félelmét, és azt valóra váltani. A Nagyobb démonok sosem halnak meg véglegesen, egyszerűen csak visszakerülnek a saját dimenziójukba. A Közepes démonok nagyon változóak, vannak közöttük alakváltók, amelyek úgy is kinézhetnek, mint egy ember, talán úgy is nézhetnek ki, mint egy ember. Az Alacsonyabb rendű démonok viszont buták és csúnyák, legtöbbjük csak vegetál, míg nem kap parancsot egy magasabb rendű démontól vagy boszorkánymestertől. A Falánk demon például ide tartozik, és ez emberi hússal táplálkozik. Minél magasabb rendű egy démon értelemszerűen annál nehezebb megölni, tehát annál ügyesebb Árny- illetve másnéven démonvadászra van szükség.
Ehhez persze képzés szükséges, amit minden – normális - Árnyvadász gyermek születésétől fogva megkap. A legtöbben Idris-ben születnek, és nevelkednek, s ha már bevetésre készek, jöhetnek a Földre, ahol egy Intézet tagjai lesznek. Más esetben azonban a nincstelen, árva Árnyvadászok már az Intézetben nevelkednek, ahol megkapják a megfelelő képzést. Órákat vesznek kardforgatástól kezdve demonologián át a gyógynövénytanig, hogy tisztában legyenek a világukkal. Vannak vizsgák, bizonyos képzettségi szintek. Az Árnyvadászok esetén már fiatalon engedik a csatába a gyerekeket, ám a Klávé megbeszélésein csak 18. életévüket betöltve vehetnek részt. Bizonyos Árnyvadászok között egy különös kötelék alakul ki, parabatai-nak nevezik magukat. Ez két olyan harcos jelent, akik együtt harcolnak, és olyanok mintha testvérek lennének.
Az Árnyvadászok közt egyetlen vallás létezik, mely az Angyal létezésében hisz. Gyakori az afféle felszólalásuk, mint “Az Angyalra”, “Az Angyal nevében mondom…” A szentelt helyekre gyakran rejtenek el az Árnyvadászok titkos fegyvereket vészhelyzet esetére. Az ilyen rejtekek és Intézetek kapujában Angyal áldását szokás – nem kötelező - kérni: “A Klávé nevében bebocsáttatást kérek erre a szent helyre. Raziel Angyal nevében kérem áldásotokat harcomra”. Az Intézetek kapuja amúgy csak olyanoknak nyílik ki, akik erejében Árnyvadászvér folyik, a mondénokat egy közülük való viheti csak be, bár ez szigorúan tilos! Csak kivételes helyzetekben – mint például ha egy halandót Alvilági, esetleg démon támadott meg – engedélyezett.
Az Árnyvadászokat és az Alvilágiakat Szövetség köti össze, béke honol köztük. Aki ezt a békét megszegi, azt a Klávé megbünteti. Ha az Árnyvadászok szabálytalanságot észlelnek, kötelességük jelenteni, ha pedig nagyon eldurvult a helyzet a Szövetség ellenére végezhetnek az Alvilágiakkal.


Alvilágiak


Ez a fogalom a vámpírok, farkasemberek, boszorkánymesterek és tündérek gyűjtöneve. Ezek azok a lények, melyek ereiben démonvér folyik, ám mivel természetükből adódóan nem bélyegezhetők gonosznak a Klávé még évekkel ezelőtt Szövetséget kötött velük. Eszerint az Árnyvadászok és Alvilágiak együttesen harcolnok a más dimenziókból jött démonok ellen.
Jelenleg fegyverszünet van, mert a Szövetség megújítására készülnek Alicante-ban.


Vámpírok


A vámpírok eredetileg démonvérrel fertőződött emberek. Más nevükön az Éjszaka Gyermekei. Első ránézésre embereknek tűnnek. Ám külsejük nem öregszik, ám korukkal párhuzamosan nő erejük is. Hegyes szemfogaik vannak, és természetesen vérrel táplálkoznak, ám más fikciókkal ellenben ők tökéletesen képesek kontrollálni éhségüket. Természetesen azért ez is gyakorlat kérdése. Az állatvér is megteszi, de igazán életerősek csak emberi vértől lesznek. Egyesek képesek denevérré átalakulni, és a farkasemberek ősi ellenségei.
Képesek lebegni, de ezalatt nem a repülést értjük. Arra ott vannak a démoni energiával használt motorok – melyek néhánya repül, mígmásik a víz alatt is tud menni, de csak alkonyat után és pirkadat előtt működnek! – melyeket előszeretettel használnak. E világ vámpírai ehetnek foghagymát és látják magukat a tükörben, azonban nem bírják a napfényt és a szent szimbólumokat (átváltozásuk előtti vallástól függően).
Az átváltozás meglehetősen bonyolult: vámpírvért kell kapnia, meg kell halnia, el kell temetni, ki kell másznia és táplálkoznia kell. Tehát véletlenül igen nehéz vámpírrá válni.
Megeshet, hogy az átváltoztató vámpír szánt szándékán kívül történik ez, de véletlenül nem kerülhet temetői fold alá a hulla, erről valakinek gondoskodnia kell. Tehát gyakori, hogy a vámíprok szándékosan változtatnak át embereket, hogy kialakítsák a saját klánjukat. A klánon belül hierarchia figyelhető meg, a vezetőnek mindenki engedelmességgel tartozik. Másik módja annak, hogy hűséges csatlósokat gyűjtsön maga köré, ha emberi rabszolgákat kötelez le. Ezt vércserével teheti meg, mert akkor a halandó tőle függ, kötődik hozzá, élőhalottként követi és teljesíti az utasításokat.
A tűz, a fakaró és a vérhiány végez a vámpírral.


Farkasemberek


A farkasemberek, vagyis az alakváltók, a Hold Gyermekei szintén az Alvilágiak közé tartoznak, és akárcsak a vámpírok őket is démonbetegségek fertőzték meg. Emberi alakban is erősek és gyorsak, illetve a tapasztaltabbak maguk szabályozzák, hogy mikor változnak farkassá. Megérzik a vámpírok közelségét, és ősi ellenségeskedésüknek gyakran hódolnak. Farkasemberré harapás útján válhat az ember. Az első időszakban nehezen tudják szabályozni az átváltozást, csak teliholdkor történik meg velük, de azt nem tudják megállítani, idővel azonban megtanulják kontrollálni. Falkákban járnak, melynek mindig kell, hogy vezetője legyen, aki megöli az előzőt, az veszi át a helyét. A farkasembereket ezüsttel lehet megölni, de nem ez az egyetlen kizárólagos módja, bármilyen másik szúró- és vágófegyverrel lehet velük végezni.


Boszorkánymesterek


Az Alvilágiak közül ők a legerősebbek, mert közvetlenül egy démontól származnak. Démon-halandó utódok, akiket Lilith Gyermekeinek szokás nevezni. Némelyiküknek különleges testrésze van pl. kecskelába, macskaszeme, szárnya. Mivel félvérek, nem lehet gyerekük.
A boszorkánymesterek halhatatlanok. Ők a mágia birtokában lévő alvilágiak. Nem összetévesztendő a mágikus mint fogalom és a varázslatos. A varázslat ugyanis ebben a világban sötét elemi erő, amit gonosz célra használnak, a mágia egyezik meg az emberek által elképzelt tevékenységi körrel.
A legkülönbözőfélébb dolgokat tudják elérni e révén: gyógyíthatnak, megidézhetnek démonokat, irányíthatnak is alacsonyabb rendűeket, emlékeket törölhetnek ki, elnyomhatják emberekben vagy akár Árnyvadászokban a Látást. Némelyikhez igét használnak, kántálnak, de olykor Csak koncentrálnak, esetleg csettintenek. Így megjelenhetnek látszólag a semmiből tárgyak (de valójában minden van valahonnan!), intésekkel is irányíthatnak, ilyenkor gyakran színes fénycsóvák szökkenek ki az ujjaik közül.
A boszorkánymesterek áhított könyve a Fehér Könyv, melyben hatalmas erejű igézetek, varázslatok is vannak. (Ez lehet a Szürke Könyv testvére, mely a rúnákat és az Árnyvadászok szabályait tartalmazza)
A Főboszorkánymester címet olyan érdemli ki, aki egy területen Belül a leghatalmasabb, leghíresebb boszorkánymester. Pl. Brooklyn főboszorkánymestere Magnus Bane, aki bulikat is szokott szervezni Alvilágiak számára.
Egyes boszorkánymesterek megpróbálnak normálisan élni, például kihasználva gyógyítói képességeiket kórházakban helyezkednek el. Ez azért is lehetséges, mert a Látással nem rendelkező halandók nem is veszik észre esetleges különleges testrészüket. S vannak boszorkánymesterek a Klávé illetve mások a démonok oldalán. Ritka esetben engedélyezett, hogy Idris-ben éljenek (pl. Ragnos Fell) de a sok szabály és megkötés miatt jobban szeretnek a Földön élni.


Tündérek


A tündérek, azaz féjek szintén Alvilágiak. Nem tudni biztosan, de a legelterjedtebb elmélet szerint angyal- és démonvér is van az ereikben. Halhatatlanok, nem tudnak hazudni, de nekik hazudhatnak. Nagyon ügyesen értelmezik az igazság fogalmát, és imádnak szórakozni, főként érzésekkel. Egy királynő vezeti őket. Egy titkos helyen - a Tündérek Udvarában - élnek, melynek saját szabályai vannak. Ennek a helynek a bejárata New York-ban van, mégpedig azon a helyen, ahol a hold megcsillan a Central Park taván. Ha iszol vagy eszel valamit az Udvarban, akkor nem mehetsz el onnan, míg a királynő nem enged el. Megérzik, hogy mire vágysz, és teljesítik azt, de a valóra vált vágyban mindig ott a fullánk, amiért megbánod, hogy egyáltalán azt kívántad.


Saját munka!!!
Vissza az elejére Go down
http://cityofbones.secrets-stories.com
 

Fajleírások

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
City of Bones - Csontváros szerepjáték :: Leszállni az éjbe :: Beavatás-